top of page

 A testvérkapcsolat az egyik leghosszabb és legjelentősebb családi, sőt kötődési kapcsolatunk életünkben. Időtartama általában meghaladja a szülő kapcsolat és a párkapcsolat időtartamát is. Végigkíséri életünket születésünktől vagy gyermekkorunktól kezdve időskorunkig (a halálig). Sokszor jelentősége is ennek megfelelő. Mint egyéb fontos kapcsolatainknál, itt is megfigyelhető életünkre gyakorolt pozitív és negatív hatása.

Éppúgy megjelenhet a szeretet, a gondoskodás és a támogatás, mint a düh, szorongás, harag, vagy a bűntudat.

MILYEN A KAPCSOLATOD TESTVÉREDDEL?

 • Nem tudod, mitől vagytok olyan mások a testvéreddel?

 • Egész életedben kerestél valamit, de nem tudod, mi az?

 • Valami (valaki) mindig hiányzik?

 • Folytonos bűntudatot érzel, amire nincs is okod?

 • Nem sikerül boldog párkapcsolatot kialakítani?

 • Kettő helyett élsz, dolgozol, eszel, vagy éppen csak vegetálsz?

 • Kíváncsi vagy arra, miért űz valaki életveszélyes hivatást, sportot?

 • Miért lesz valakiből segítő?

TESTVÉR2.png

TESTVÉR SZIMPÓZIUM

Egy igazi lélek lakomára hívunk, ahol filozofikusan, tudományosan, gyakorlatiasan és tanácskozva fogjuk körbe járni a testvérek témát, azért, hogy a meglévő testvér sebekre megtaláld a hatékony megoldásaidat és erőforrásaidat. Sokszor nem is tudjuk, mit hordozunk!

IDŐPONT:                           2020. június 27 és 28

KEZDÉS ÉS BEFEJEZÉS: mindkét nap 10:00 - 18:00 óra

HELYSZÍN:                         1149 BUDAPEST   Kövér Lajos u. 61.

RÉSZVÉTELI DÍJ ÖSSZESEN: 29 000 FT

A workshop első részében a testvérpozíciók személyiséget, családi, baráti és párkapcsolatokat meghatározó erejét és szerepét ismerheted meg, mindezt a családi rendszerszemlélet keretén belül. Az egykék számára a testvér hiányának, a testvérkapcsolatban élők esetében a testvérkapcsolatnak van jelentősége. Szó esik többek között arról, hogy milyen hatással lehet ránk a testvérsorrend, vagy az egykeség. Sokszor nem is gondoljuk, hogy milyen szoros összefüggések lehetnek a testvérkapcsolatunk és a párkapcsolatunk, illetve egyéb kapcsolódásaink között. Munkánk, hivatásunk, vagy barátaink kiválasztásában is nagy szerepet kap elhelyezkedésünk, szerepünk a családban.

 

A műhely második felében az ikrekkel foglalkozunk, ezen belül az elveszett iker témájával. Sokszor nem is vagyunk tudatában, hogy volt egy (vagy több) ikertestvérünk, mert nem tartották fontosnak elmondani, vagy a korai felszívódás miatt senki sem tudott róla. Energetikai lenyomata mégis ott marad a testünkben, lelkünkben, a családi rendszerben – és hat ránk. Ez a hatás sokszor mutatkozhat meg bűntudatban, sikertelenségben önsors-rontásban, betegségben, vagy kapcsolati nehézségekben. Az ikervesztés jellemzőinek megismerése megkönnyíti a probléma gyökerének felismerését önmagunkban és környezetünkben egyaránt. Végül sorra vesszük az iker trauma feloldási lehetőségeit is.

pngwave (100).png

A Testvérek workshop második napja egy hangsúlyosan gyakorlatorientált alkalom. Az előző részben tanult ismereteket felhasználva elmélyedünk a tünetek, a generációs mintázatok és az ikres folyamatok világában. Szó lesz arról, hogy hogyan lehet felismerni az ikervesztés gyanúját.

A nap megkoronázásaként összegyűjtjük azokat a lehetőségeket, eszközöket, amelyek a megoldás felé vezetnek a folyamatban.

pngwave - 2020-05-04T184610.415.png

VÁRUNK SZERETETTEL

 • ha van testvéred

 • ha nincs testvéred, de hiányzott

 • ha jó a viszonyotok, megtudhatod mitől lehet még jobb

 • ha rossz a viszonyotok, megláthatod, mi van a tapasztalat mélyén

 • ha csak szívesen fejlődnél és tanulnál új módszereket

 • ha párkapcsolati gondjaid vannak

 • ha mindig bizonyítanod kell valamit

 • ha nem találod a helyed

 • ha nem te voltál a kedvenc

 • vagy ha te voltál a kedvenc

 • ha sok időt töltöttetek együtt testvéreddel, vagy ha erre nem volt módotok

A PROGRAMOT VEZETI 

LÁZÁR ILDIKÓ

 

Család- és rendszerállító, kineziológus, művészet facilitátor, tréner, játékmester

16 éves korom óta érdekelnek az önismereti, személyiségfejlesztő módszerek, maga az EMBER.

Tanulmányaimat e témában 1993-ban kezdtem, azóta kíváncsiságom és vágyam a tanulásra kiapadhatatlan. A hobbiszintű érdeklődésből, önmagam kereséséből és megismeréséből 1999-re életre szóló elhivatottság és lényemet meghatározó hivatás lett.

Munkám alapját a kineziológia, a tranzakcióanalízis, a családterápia és a család- és rendszerfelállítás szemléletmódja és módszertana adja.

A TESTVÉREK PROGRAMOT azért álmodtam meg, mert....

"Nagyon sokat foglalkozunk a szülőkkel és a generációs mintázatokkal, de valahogy a testvérek hatásáról életünkre kevés szó esik. Pedig egy hosszantartó és meghatorozó kapcsolat. Hatásai nyomatékosak lehetnek életünkre. Ezt az űrt állt szándékomban betölteni ezzel a programmal.

20 évnyi tapasztalattal volt lehetőségem megfigyelni a testvér kapcsolatok mindenféle bonyodalmát; megszakadt testvér kapcsolatokat, felhalmozódott sérüléseket, fájdalmakat, versenyt a testvérek között, a hiányérzetet az elvesztett testvér hagyta űr után, odatartozást és a szeretetet - és azt, hogy mindezeket, hogyan visszük át  életünk különböző területeire.

Célom megadni a helyét életünkben a testvéreknek és eszköztárat adni ezzel a workshoppal."

Ildifotó.jpg
pngwave - 2020-05-04T184449.356.png
pngwave - 2020-05-04T184259.855.png

AZÉRT FONTOS A TESTVÉR TÉMÁVAL FOGLALKOZNI, MERT...

Testvér kapcsolatunk kihat személyiségünkre és meghatározó

Testvér sebeket visszakapjuk életünk különböző területeiről

Akkor is kihat, ha nem veszünk róla tudomást

pngwave - 2020-05-04T184449.356.png

JELENTKEZNI LEHET:  06 30 222 3815

és az alábbi űrlapon

bottom of page